2 januari 2015

Hemmarostat

Mums! Tio dagar har nu gått sedan jag rostade kaffe här i jeppmans kafferosteri. Bönorna har fått ligga vakuumförpackade och mognat under tiden men idag var det alltså dags att provsmaka:) Gjorde dels en enkel espresso men även en latteartsvariant:) Den här gången blandade jag arabica och robusta 80/20 vilket helt enligt plan gav en något fylligare crema.  Espresson hade en fyllig smak med toner av mörk choklad. Cappuccinon blev lite mjäkig på en enkel espresso men blev väldigt rund och fin i smaken! Kul med hantverk, undra när jag kan skörda kaffe från mina egna plantor?


2 kommentarer:

  1. Mognat? Är de inte färdigmogna efter att de har brunnit? Sjukt avancerat och oerhört pr0! #kudos

    SvaraRadera
  2. Jag har läst att de gärna ska ligga och svalna lite. Plus att de kanske upplevs ännu godare om man tvingas vänta mer;) haha

    SvaraRadera