Om mig

Instagram
Namn: Jesper Andersson 
Född: Den 19:e Augusti 1988
Bor: Sigtuna
Familj: Mor - Åsa, Far - Mats och en storebror - Petter samt MIA såklart
Tävlar för Team Corratec Sweden

Kontakt: info@jeppman.com


Om du har missat det, så är mitt största intresse att cykla och träna. En polare uttryckte sig på ett kul sätt: "DU är ju för fan en Cycloholic!". Säger rätt bra vad min vardag handlar om, det är därför jag valt att kalla bloggen "Livet som Cycloholic". Till förra sommaren blev jag klar med min Maskiningenjörsutbildning. Jag startade upp ett eget företag i höstas; Jeppmans cykelsport och fritidsservice  Jag jobbar dessutom en del åt min far med något så konstigt som kyrkklockeservice! Låter skumt men är riktigt spännande, man får komma till fina och udda platser. Som om inte det vore nog skriver och fotograferar jag även en hel del åt "Svenska Cycling plus".

Träningen är ett intresse som började under andra året på gymnasiet. Jag cyklar framförallt mountainbike men har även kört en del landsväg, tempo och en på höstarna blir det cyclocross, tidigare körde ja för Sigtuna Märsta Arlanda CK, men numera kommer jag att tävla för Team Corratec Sweden.


Hellre cykel än snowracer


Fet, okunnig och otränad
2005 körde jag mitt första lopp, det var 70km varianten av 08XC. Med på tok för låg sadel och en otränad, 86kg tung kropp tog jag mig ändå runt. Till 2006 satsade jag lite mer och körde då hela långloppscupen som motionär. Det var kul och jag blev sugen på att köra ännu mer. Jag gjorde en lång värnplikt och 2007-2008 cyklade jag inte många timmar tyvärr. 2009 var jag klar med lumpen och körde ännu en långloppscup, även då i motion men har för mig att jag starta i elitklassen i någon av deltävlingarna.
2010 blev första året jag körde långloppscupen som elit. Då blev det en 25:e plats i totalen och jag kapade mycket på mina tidigare tider. Lyckades även fixa några sponsorer vilket inte är fel när man pluggar. 
2011 tävlade jag en hel del, allt ifrån träningstävlingar med klubben till SM i olika mtb-discipliner. Det var första gången jag körde SM och det gav framförallt bra erfarenheter till nästkommande år. Lite resultat och tider finns listat under fliken "tävlingar och resultat". Man lär sig något nytt vid varje tävling! Man lär även känna en hel del trevliga och inspirerande cyklister.